1

Subiect: Credit auto sau credit de nevoi personale?

Ce este mai avantajos pentru achizitia unui autovehicul, creditul auto sau creditul de nevoi personale?

2

Re: Credit auto sau credit de nevoi personale?

eu am facut un credit de nevoi personale acum cativa ani ca sa-mi iau o masina... si a fost nasol ca pt credit a trebuit sa fac si asigurare de viata, si dup-aia a trebuit sa fac si casco si le-am platit p-amandoua... daca as fi facut un credit auto n-as fi platit atatea asigurari.

3

bine, la creditele de nevoi tre sa inchei asigurare de viata dar la cele auto tre sa inchei full casco... daca vrei oricum sa-ti faci casco, e mai ok un credit auto, dar daca nu vrei casco e mai avantajos un credit de nevoi personale

4

@mihai: da, asa e, daca vrei casco si-ti faci un credit de nevoi personale ajungi sa platesti doua asigurari... dar si la creditele de nevoi sunt niste avantaje, cum ar fi faptul ca nu a trebuit sa platesc niciun avans, ori la creditele auto se cam cere avansul

5

@marian: eh da, daca o iei asa, in perioada actuala creditele de nevoi fara ipoteca sunt limitate la 20 000 euro, deci daca ai vrea o masina mai scumpa, ar fi mai bine sa faci un credit auto decat sa apelezi la un credit de nevoi cu ipoteca

6

@mihai : ai dreptate, dar uite, la creditu auto vechimea maxima a masinii e de obicei 7 ani la SCADENTA creditului... asa ca daca vrei de ex o masina veche de 3 ani, perioada creditului nu poa sa fie mai mare de 4 ani

7

eh, fiecare are avantaje si dezavantaje, na.. acu depinde de situatia fiecarei persoane in parte.. poate pe mine nu ma deranjeaza un credit de nevoi cu ipoteca daca pot sa-mi iau o masina mai scumpa. e discutabil

8

@bogdanel: asa e, dar din punctu meu de vedere e mai ok un credit auto... plus ca dobanda anuala efectiva la unul auto e mai mica decat la unul de nevoi personale..

9

sal. pot lua un credit ptr un autoturism second-hand cu venit din strainatate ?

10

buna anca smile bancile sunt destul de ok in ceea ce priveste sursele de venit... adica accepta o gama larga de venituri, deci cred ca accepta si cele provenite din strainatate, dar nu in totalitate, intr-o anumita proportie parca..

11

@anca : este asa cum a spus mihai, dar tre sa fie permanente si sa poti sa le dovedesti prin documente...

12

aha, ms, si in ce proportie accepta bancile veniturile astea ?

13

@anca: procentu e stabilit de fiecare banca in parte... difera la fiecare. si in plus fata de documentele care dovedesc veniturile iti mai trebuie si permis de sedere.. succes smile

14

bancile abia daca vor mai acorda credite romanilor cu venituri din tara noastra.. d-apoi altfel sad

15

mai nou creditele de nevoi personale au asigurare de vita inclusa big_smile, asa ca ar merge un credit de nevoi personale pentru o masina

16

anca.oprea a scris:

sal. pot lua un credit ptr un autoturism second-hand cu venit din strainatate ?

Sunt banci care accepta si veniturile din strainatate. BRD, daca nu ma insel, este una dintre ele.

17

am si eu o intrebare!... la un credit auto trebuie sa dai un avans? si daca da, cat de mare este?

18

viorel stefan a scris:

am si eu o intrebare!... la un credit auto trebuie sa dai un avans? si daca da, cat de mare este?

Buna Stefan, eu am facut acum cateva luni un credit auto si am platit avans de 15% la BT.

19

poti sa-ti faci un credit de nevoi personale si sa-ti iei masina, asa nu mai platesti avansul acela.

20

corect dorin! eu nu pot sa inteleg de ce unii aleg creditul auto, cand pot mai usor sa ia un credit de nevoi personale, oricum pe cel de la banca nu ii intereseaza ce vrei tu sa faci cu banii.

21

eu mi-am facut credit auto. am ales asa pentru ca are dobanda mai mica, si daca tot aveam banii de avans, am zis ca e mai ok. momentan e bine asa. succes si voua!

22

tot un credit de nevoi personale e mai avantajos! la un credit auto dai avans, te obliga sa faci casco, iti mai cer si o multime de acte, asa ca.. mai bine fara batai de cap.
Optez pentru credit de nevoi personale! big_smile

23

Buna, m-ar intesa sa-mi iau o masina la mana a doua, dar nu am bani suficienti. Creditul auto se poate lua si pentru masinile de acest tip, second-hand?

un prieten de-al meu a iesit mai avantajos cu credit auto