1

Subiect: Leasing auto sau credit auto

Daca pentru leasing durata de aprobare este mai redusa si conditiile sunt mai flexibile, in cazul creditului auto devii proprietarul bunului inca de la inceputul perioadei de creditare. Totusi, care este cea mai avantajoasa forma de finantare in ceea ce priveste costurile? smile

2

Re: Leasing auto sau credit auto

si eu as vrea sa fac un credit auto, dar ma gandesc ca poate ar fi mai bine un leasing... si m-ar ajuta sa stiu care e diferenta dintre cele doua in ceea ce priveste costurile..

3

salut smile uite, eu stiu ca la creditul auto, comisionu se aplica la valoarea creditului, dar la leasing se aplica la valoarea masinii. plus ca la leasing avansul minim e mai mic fata de ala de la creditul auto...

4

in cazul asta pare mai avantajos un leasing... dpdv al costurilor adica. de dobanzi insa stii ceva? ms big_smile

5

de dobanzi stiu eu cate ceva... costul cu dobanda e putin mai mic la credit decat la leasing dar alte costuri, cum ar fi asigurarea si altele... sunt mai mari smile

6

buna smile din punctu meu de vedere, creditul are inca un avantaj: la un credit auto ai posibilitatea de rambursare anticipata dupa cel putin 6 luni. la leasing insa, abia dupa un an...

7

lasand la o parte putin comparatia intre credite auto si leasing auto, cred ca in perioada asta e mai usor sa-ti iei o masina prin leasing... creditele se acorda destul de greu

8

depinde si de situatia fiecaruia... daca esti ok ca salariu, nu esti in biroul de credit etc, esti eligibil, ma rog, and it's a go, cred ca mai bine iei un credit auto...  leasingul auto e putin mai scump..

9

eh, daca e sa o luam asa, pt cumpararea unei masini ai mai multe optiuni, na... poti sa optezi pt un credit auto, pt un leasing auto, sau pt un credit de nevoi personale... in unele cazuri si un credit de consum poate fi o alegere mai buna decat restul :-??

10

da, sunt intr-adevar mai mult variante, ai de ales intre mai multe tipuri de credite si leasing dar pana la urma depinde de fiecare persoana in parte, ce-l avantajeaza si ce i se potriveste cel mai bine, si ca rata a dobanzii, si ca dae, si analizand comisioanele si asigurarile etc smile

11

da, sunt mai multe variante, dar chiar daca gasesti ceva pe placul tau nu stiu daca o sa reusesti sa iei in perioada asta... de cand cu oug 50 societatile de leasing nu prea mai dau deloc, iar acum cu actele aditionale la creditele in derulare au atatea pe cap ca nu stiu cat te mai baga in seama...

12

buna smile imi puteti spune si mie care e treaba cu optiunea de sale and lease back la un leasing auto ?
ms ms

13

@roXanel: sale and lease back nu este numai pentru leasing auto smile

14

@virgil: da, stiu, ms, dar pe mine aici ma intereseaza, si nestiind exact la ce se refera sale and lease back, nu am de unde sa stiu daca exista sau nu diferente pe tipuri de leasing smile

15

roXanel, sale and lease back este un tip de leasing tongue

16

virgil, ms pt informatii, dar nu de astea aveam nevoie. daca stii raspunsul la intrebarea mea, chiar te rog sa raspunzi. daca nu... smile ms

17

ok ok, scuze smile)
ca principiu, clientul care detine un activ, (cladire, autoturism...) il vinde firmei de leasing, primeste o anumita suma si simultan incheie un contract de leasing pt acelasi activ. prin sale and lease back, poti obtine o suma pe care o poti folosi pt alte investitii smile
dar btw, este destinat persoanelor juridice

18

multumesc pt raspuns tongue eram doar curioasa care e treaba cu sale and lease back de la un leasing

19

La leasing dobanda e purtatoare de TVA! Asa ca daca vrei sa iei pe persoana fizica, mai platesti 24% degeaba, asta in ideea ca si leasingul si creditul ar avea aceeasi dobanda!

20

hmm, i-auzi :-? e bine de stiut, sa cunoastem cat mai multe detalii, ca sa putem lua decizia potrivita pt noi, intre leasing si credit tongue

21

Buna ziua! am si eu o nelamurire, daca ma poatea ajuta cineva. smile
E obligatoriu ca asigurarea masinii luata in leasing sa o faca societatea de leasing, sau pot sa o fac si eu. Voi ce stiti? as prefera asa pentru ca este mai ieftin

22

Mircea M a scris:

Buna ziua! am si eu o nelamurire, daca ma poatea ajuta cineva. smile
E obligatoriu ca asigurarea masinii luata in leasing sa o faca societatea de leasing, sau pot sa o fac si eu. Voi ce stiti? as prefera asa pentru ca este mai ieftin

Din cate am auzit, ei intr-adevar recomanda ca asigurarea sa se faca la o anumita societate, dar nu este obligatoriu. multi nu cunosc lucrul asta, pt ca nici nu li se spune .. asta e recomnadare sau asa trebuie neaparat.

23

am intampinat si eu aceasta problema, si s-a cerut sa fac la o anumita societate. cred ca difera de la o societate la alta, cel mai bine este ca cei ce se afla in situatia asta, sa se informeze bine.

24

In cazul societatii mele de leasing, ei au emis polita de asigurare iar eu am platit-o.  Nici nu am intrebat mai multe, si nici nu m-am implicat prea mult big_smile

25

am un leasing la o Skoda din 2010 si m-ar interesa daca este posibila refinantarea lui. Nu stiu... se pot refinanta si leasingurile, sau doar creditele?