1

Subiect: Costuri Linie de Credit

buna smile as vrea sa iau o linie de credit. bilantul e ok, din cate stiu eu pot lua o linie de credit, insa am inteles ca dobanda e 15% din suma folosita pe an si mai exista si un comision de 2% din valoarea liniei de credit. ceea ce as vrea eu sa aflu este daca, in aceste conditii, se merita? e mult 15% dobanda + 2% comision? astept parerile voastre, multumesc smile

2

Re: Costuri Linie de Credit

buna dana smile linia de credit se aseamana cu un overdraft pe cardul de salariu. e un credit aprobat de banca pe care il poti utiliza oricand ai nevoie. asta este un prim avantaj: aplici, il obtii si apoi sta la dispozitia ta de fiecare data cand ai nevoie de bani

3

@virgil: multumesc smile de avantajul asta stiu si eu, dar ma gandesc ca poate ar fi mai ok dpdv al costurilor sa fac un credit clasic...

4

@dana: costurile in cazul unei linii de credit sunt mai mari, intr-adevar, da nu cu mult, fata de un credit normal. eu am trecut prin chestia asta, insa... m-am gandit sa reduc costurile si sa fac totusi un credit normal, dar pana la urma am pierdut mai multi bani asteptand raspunsul bancii... depinde si de cum negociezi cu banca smile

5

dupa parerea mea, cel mai bine ar fi sa iei o linie de credit, si sa platesti doar cand iei din ea. mai exista, insa, si banci care percep comision chiar daca nu folosesti linia de credit

6

multumesc pt raspunsuri smile
@virgil: da, asa este, asta depinde insa de banca, cand te gandesti sa faci o linie de credit, cum vreau eu acum, tre sa analizezi oferta de piata bine de tot, poti sa-ti iei teapa ft usor daca nu te uiti peste produsele mai multor banci... smile

7

@dana: corect, asta e clar obligatoriu, mai ales la noi, trebuie sa fii foarte atent la ce alegi smile oricum, eu am acum o linie de credit aprobata de banca... in cazu in care am nevoie de bani, si am si timp smile), aplic pentru un credit normal. daca nu am timpul necesar aprobarii unui credit, "ma bag" in linia de credit, e foarte ok asa smile succes !

8

@dana: inca un avantaj ar fi ca, de regula, in cazul unei linii de credit nu ti se cer justificari... sau ma rog, la primele 2 sau 3 trageri smile apoi, cand ceri o debursare ti se pun banii pe cont fara probleme, nu te verifica nimeni sa vada ce faci cu banii...

9

@mihai: din pacate nu e mereu cum spui tu smile am un prieten care are o linie de credit si, dupa 3 ani de utilizare a liniei de credit, banca inca ii solicita documente !

10

eh, depinde si de banca acum... fiecare cu politica ei in ceea ce priveste linia de credit si creditele pentru investitii

11

@dana: ce-ai facut pana la urma? ai luat linia de credit sau nu ? smile

12

@virgil: hey smile inca nu, am fost sapt trecuta la banca si am inceput "negocierile" smile) din ce mi s-a prezentat, linia de credit pare cel mai ok produs, si cred ca asta voi lua pana la urma. sa vedem in cat timp, insa tongue

13

@dana: sunt de aceeasi parere tongue eu, unul, chiar sunt multumit de linia de credit pe care am luat-o acum ceva timp. sa speram ca o sa fie la fel de ok si pt tine smile bafta!

14

am citit ca bancile acorda credite IMM urilor din surse europene, si ca sunt si pt firme nou infiintate, e adevarat ?

15

da, asa e, iar finantarile pe care le poti obtine sunt creditele pentru investitii, creditele ipotecare sau imobiliare pt proiecte de investitii, linii de credit etc smile

16

da, fiecare banca din cele care au anuntat ca acorda linii de credit IMM-urilor dispune de sume diferite, primite de la banca europeana de investitii si berd

17

de azi este pusa in dezbatere publica o OUG privind acordarea de facilitati tinerilor ce-si infiinteaza firme, actul normativ fiind afisat pe site-ul guvernului smile

18

citeam tot aici, la o alta sectiune de proiectul Kogalniceanu, unde ai dobanda subventionata. oare iti poti face si o linie de credit si sa beneficiezi de programul Kogalniceanu?

19

nu prea cred ca poti face linie de credit. in programul de care spui tu imprumutul trebuie sa fie rambursat in maxim 1 an. smile